Boerenbrood met Avocado en Vijgen
Voor 4 personen
Ingrediënten:
4 dikke sneden boerenbrood
2 rijpe avocado’s
2 minder rijpe avocado’s
4 radijsjes
4 verse vijgen
½ citroen
Dille
Basilicum
Peper
Zout
1 snufje Piment (gemalen)
1 pot Vijgen Chutney Mosterd van TON
Rooster de sneden brood enkele minuten en bak daarna 2 minuten in de oven op 180°.
Maak een guacamole:
Plet de 2 rijpe avocado’s met een vork en meng met het sap van ½ citroen.
Breng pas op het laatste moment op smaak met de piment, het zout en de peper, zodat het mengsel niet zwart wordt.
Smeer het brood in met de Vijgen Chutney Mosterd en de guacamole.
Snij de minder rijpe avocado’s over de lengte in fijne reepjes en leg ze op het brood.
Beleg de boterham verder met verse vijgen, fijne plakjes radijs, dille en basilicum.