Slide 1
Slide 1

Onze mosterdgeschiedenis gaat ver terug in de tijd. Op deze pagina geven we een kort overzicht.

1978

Het jaar waarin het allemaal begon. Ton Schröer koopt de mosterdmakerij over van Ton de Jong en noemt hem TonS Mosterd. De officiële opening is op 29 augustus 1979 en het pand in Roosendaal is niet groter dan 60 m2.  Ton gaat vol enthousiasme aan de slag. Hij is 22 jaar en heeft een bakfiets. Zo begint zijn avontuur.

1980

Het allereerste potje biologische mosterd verlaat de mosterdmakerij onder de naam “De Rit”. Het was een exclusief product voor deze aanbieder van biologische etenswaren. Voor de productie hiervan gebruikten we Texels mosterdzaad. Nu niet meer. Nu halen we het zaad uit verschillende landen, zoals Canada en Indonesië.

1983

TonS Mosterd verhuist naar een groter pand in Roosendaal. We gaan van 60 naar 600 m2.  Genoeg ruimte om het assortiment verder uit te breiden en om meer personeel aan te nemen.

1992

TonS Mosterd gaat internationaal. Vanaf nu gaan er ieder jaar een aantal pallets met TonS Mosterd naar Japan. En in 1993 naar Duitsland.

2001

Omdat TonS Mosterd blijft groeien, is het weer tijd om te verhuizen. Deze keer naar Zierikzee. Dit pand is 2500 m2 groot en het is onze huidige locatie. Ook laten we in dit jaar de eerste 52 zonnepanelen plaatsen op ons pand.

2009

Er komen 320 zonnepalen bij en een jaar later nog eens 160. In totaal hebben we dan 532 zonnepanelen en draaien we 100% op zonne-energie.

2018

Ton geeft het stokje – na 40 jaren mosterd en sauzen vol passie - door aan Arthus de Bousies. Arthus is al bekend met levensmiddelen. Zo is hij sinds 2012 al manager van Natura: een mayonaisefabriek in België. Daar komt nu een breed assortiment aan mosterd en sauzen van TON bij.

2019

TonS Mosterd krijgt een nieuw jasje. De producten krijgen nieuwe etiketten, de website wordt vernieuwd en de naam verandert. TonS Mosterd wordt van TON. Maar het belangrijkste: de mosterd en sauzen blijven hetzelfde. De eerlijke smaken blijven eerlijk.