Sashimi met groenten

Voor 4 personen

Ingrediënten:
250 gram tonijn
250 gram zalm
10 wilde asperges
2 artisjokharten
1 sjalotje
1 bosje koriander
Verse munt
1 teen knoflook
1 bouillonblokje
Peper
Zout
50 cl water
10 cl witte wijn
1 pot Zoete Mosterd van TON

Fruit de sjalot in wat olie tot deze goudbruin kleurt. Voeg het water, de wijn, de koriander, de knoflook en het bouillonblokje toe en voeg peper en zout toe.

Laat hierin de artisjokken 35 minuten garen.

Snij de artisjokken in 4.

Kook de wilde asperges enkele minuten in water of serveer ze rauw voor meer beet.

Snij de zalm en rode tonijn in stukken van 0,5 cm dik op 2 cm lang.

Leg de zalm en tonijn (om-en-om) op een mooi bord.

Schik de groenten en verse kruiden erbij.

Leg naast elk stukje vis ook een klein schepje Zoete Mosterd.

ZOETE MOSTERD